Alt her i huset heter noe med jubel, og dette brødet er intet unntak! Jeg har nemlig funnet på oppskriften helt selv. Det er helt utrolig saftig og godt, og nå vil jeg veldig gjerne dele oppskriften med deg! For dette er kanskje det enkleste brødet du kan lage…
- Kjøp en silikonbrødform som på bildet (Du kan også blande deigen i en bolle og helle det over i en smurt brødform, men jeg kan ikke garantere for at størrelsen passer eller at det hever like godt)
- Oppskriften er som følger:
– 425 gram siktet hvetemel. Evt speltmel.
– 75 gram sammalt hvetemel (grov eller fin type). Evt speltmel.
– (PS: Du kan lage brødet grovere ved å ha mer sammalt enn siktet!)
– 25 gram linfrø
– 25 gram sesamfrø
– 25-40 gram havregryn (avhengig av om de er små eller store)
– 1 ss tørrgjær
– 1/2 ts salt
– 6 dl lunkent vann. - Bland alt det tørre
- Bland inn det lunkne vannet som holder kroppstemperatur, mål på innsiden av håndleddet!
- Lukk bollen
- Sett inn i ovnen på 40 grader varmluft i 1 time. Ikke mer, for da hever deigen ut av formen!
- Etter en time skrur du varmen opp til 225 grader varmluft og steker det i 35 minutter
- Bruk en “pølseklype” eller grytekluter til å lempe brødet ut av formen og stek det videre i 5 min opp ned og 5-10 min til med toppen opp.
- Ta ut og la det kjøle seg ned på rist. Legg gjerne ett tynt kjøkkenhåndkle over.
- Nyt med smør og ost, mmmmmmmmm.
Trykk på bildene for å se de store! Brødet kan gjøre grovere med mer sammalt mel, og du kan også legge til gresskarkjerner, chiafrø og solsikkefrø!